Oyuncu Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Etmeli - Mukmir

14 Mart 2023 Salı

Oyuncu Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Etmeli

 Herkese merhabalar değerli okurlar. Bu gün canlı yayınlarda da bazen gelen soru üzerine hem detaylı hem de ürün önerisi yapacağım bir yazı ile Oyuncu Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz  konusunda sizlere tecrübelerimi anlatmaya çalışacağım umarım yazı işinize yarar ve hoşunuza gider. 

Bilgisayar başında uzun süre vakit geçiriyorsun ancak iyi bir oyuncu koltuğun yok ve bu yüzden boyun ve sırt ağrıları çekiyorsun. Bu yazımda hem uygun fiyata hem de maksimum verim alacağın iyi bir oyuncu koltuğunu nasıl seçebilirsin tüm detayları ile açıklayacağım.

İyi Bir Gaming Koltuk Nasıl Olmalı? : 

İyi bir oyuncu koltuğu seçilen renklerin uyumu, kullanılan logo ve tasarımı sizin için ne kadar önemliyse; bel ve boyun bölgenizi destekleyici, kolçakları ideal konumlandırılmış ve uzun süre vakit geçirmeye uygun malzemeden üretilmiş olmalı. Özellikle yaz aylarında deri bir koltukta oturmak size Çin işkencesinden beter gelebilir. Çünkü avrad-ı mahil bölgeniz ter içinde vakit geçirmek sizi koltuğu aldığınıza bin pişman edebilir. Bu yüzden oyuncu koltuğu seçerken dikkat edeceğiniz bazı küçük detaylar hem sizi aldığınız koltuktan daha memnun ederken hem de saçma sapan piyasadaki oyuncu koltuğu diye satılan fason ürünlere paranızı dökmekten kurtarır. 

oyuncu koltuğu alırken nelere dikkat etmeli
oyuncu koltuğu alırken nelere dikkat etmeli

Oyuncu Koltuğunda Sünger Kalitesi Çok Önemli: 

Biraz önce de söylediğim gibi oyuncu koltuğunuzla en fazla vakit geçirecek bölgeniz için en iyi tercihi yapmamak koltuğunuzdan düzgün verim almanızı engeller. Bu yüzden iyi bir oyuncu koltuğunda bakmanız gereken ilk şey kullanılan sünger kalitesi. Satın alacağınız koltukların özelliklerinde nasıl sünger kullanıldığı +55 dansite soft poliüretan sünger hem dayanıklı hem de iyi bir konfora sahiptir. İyi bir oyuncu koltuğu markası kullandığı sünger özelliklerinden mutlaka satışında bahseder. Bu yüzden mutlaka önce alacağınız koltukta sünger kontrolü yapın. Mağazadan alacaksanız bilgili bir personele mutlaka sorun.

oyuncu koltuğu
oyuncu koltuğu

Oyuncu Koltuğunda Amortisör Olmazsa Olmaz! : 

Amortisör söylemeye bile gerek yok aslında fakat piyasada nispeten biraz daha uygun fiyatlara satılan ve amortisör olmayan oyuncu koltukları da mevcut. Şunu belirtmeliyim ki fiyatı biraz daha uygun diye amortisör olmayan koltuklar ya da kötü amortisör kullanılan koltuklar konforlu değildir. Amortisörler 4 kalitede kullanılmakta 1Class...4Class 4Class en iyidir. Tercih edeceğiniz oyuncu koltuğunda amortisör kalitesini de göz önünde bulundurabilirsiniz. 

Oyuncu Koltuğu Kolçak Nasıl Olmalı? : 

İyi bir oyuncu koltuğunda kolçak konforu doğrudan etkileyen önemli bir parçadır. Özellikle hareketli kolçaklar ileri ve geri hareket edebilen, sağa ve sola dönebilen kolçaklar hem size kullanım konforu sağlar hem de farklı şekillerde kullanım imkanı tanır. Kullandığınız masaya, boy ve kol uzunluğunuza göre kolçakları ayarlamak kullanım kolaylığı sağlar. 

Evet iyi bir oyuncu koltuğunda olması gereken özellikleri ve oyuncu koltuğu satın almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini yukarıda alt başlıklar altında açıklamaya çalıştım. Piyasada yer alan bazı oyuncu koltuğu markalarını ve kendi kullandığım koltuk hakkında da kısa bir bilgi verip yazıyı tamamlamak istiyorum.

Benim kullandığım oyuncu koltuğu Zio Venom şuan piyasa değeri yaklaşık 6 bin TL civarı. Bu koltuk bana Zio tarafından hediye edildi ve yayınlarda kullanmaya devam etmekteyim. Genel olarak koltuktan memnunum diyebilirim. Kullanılan malzeme kaliteli ve fonksiyonel bir ürün ancak uzun süre kullanımda her deri koltuk gibi terleme yapıyor ve rahatsız ediyor. Kumaş modelleri mevcut tavsiye ederim. Kullandığım koltuk harici şuan piyasda var olan XDrive, Rampage, Hawk, Türksit, Xprime gibi daha pek çok oyuncu koltuğu markası mevcut. Yukarıda bahsettiğim özelliklere dikkat ederek bütçenize uygun bir koltuk tercih edebilirsiniz. İlerleyen günlerde kullandığım koltukla ilgili de detaylı bir inceleme yazısı hazırlayacağım. Umarım yazı hoşunuza gider ve işinize yarar. Daha fazla Oyuncu Koltuğu yazılarımız için tıklayabilirsiniz. 

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.