Oyun İncelemesi : This War of Mine - Mukmir

16 Mart 2023 Perşembe

Oyun İncelemesi : This War of Mine

 Herkese merhaba değerli okurlar. Bu gün yine eski ama efsanelerden olan bir oyun incelemesi ile birlikteyiz. This War of Mine (Benim Savaşım) atmosferik tabanlı bir shelter hayatta kalma oyunu ve oyunun teması savaşta  sivil karakterleri hayatta tutmaya çalıştığınız zor ve müthiş müziklere sahip bir oyun. 
this war of mine hikayesi
this war of mine hikayesi

This War of Mine Hikayesi : 

Pogoren şehrinde süren savaş sivillerin hayatta kalma mücadelesi ile sığındıkları bir evde başlıyor. Oyunda pek çok karakter mevcut ve bu karakterler farklı hikayelere sahip. Ancak oyuna başladığınız karakterlerin ortak noktası yaşanan bir savaşta sivillerin yaşadığı sıkıntılar. This War of Mine klasik shelter ve hayatta kalma oyunlarının aksine; oldukça zor ve sürükleyici bir hikayeye sahip. Savaş oyunlarında profesyonel asker bir karakteri oynamak ne kadar basitse bu savaşta sıradan sivil insanları oynamak ve onları hayatta tutmaya çalışmak sizi sandığınızdan fazla zorlayabilir. Savaşın sürdüğü ülkede bir binaya sığınan siviller hayatta kalmak için; yiyecek, su, tıbbi malzeme, yakacak odun gibi temel hayatta kalma malzemelerine ihtiyaç duymakta. Bununla birlikte karakterlerin psikolojik durumları, birbiriyle olan iletişimleri ve ilerlemenize göre gösterdikleri tepkiler oldukça gerçekçi. Örneğin kapınıza gelen bir komşunuzun yardım istemesine karşılık duyarsız kalmanız tüm karakterlerin moralini bozuyor ya da geceleri yağmacıların saldırması veya evinize girip hırsızlık yapmasıyla endişelenip korkuya kapılabiliyorlar. Haliyle bu tarz tepkiler oyunda ilerlemenizi zorlaştırıp duruma biraz daha gerçekçilik katıyor. Özellikle savaş atmosferinde, silahsız sivil karakterleri oynamak oyun içerisindeki müziklerle birlikte sizi içine çekiyor. 

This War of Mine Oynanış : 

This War of Mine oynadığınız senaryo ve karakterlere göre farklı oynanışlar sergileyebileceğiniz bir oyun. Özellikle askerlerin aksine, sivil karakterleri oynasanız da her karakterin farklı yetenekleri ve bu yetenekler doğrultusunda becerikli olduğu işler mevcut. Örneğin güçlü bir karakteri dışarı yağmaya gönderip fazla eşya loot yapabilirken. Geçmişte asker olan bir karakter ile düşmanlar için suikast düzenleyebilirsiniz. Ya da avukat bir karakterle takas yaparken daha fazla eşyayı elde edebilirsiniz. Bu yüzden karakterleri doğru işlerde kullanmalı ve yağmalayarak mı yoksa üretim yaparak mı hayatta kalacaksınız bunu iyi belirlemelisiniz. 

This War of Mine Fiyatı : 

This War of Mine güncel steam fiyatı 38 TL ancak tavsiyem oyunu satın almadan önce istek listenize ekleyin ve indirim bekleyin. Çünkü oyun sık sık indirime giriyor böylece daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Ayrıca oyunu epic gibi farklı platformlardan daha uygun fiyatlara bulmanız mümkün satın almadan önce göz atmanızda fayda var. Daha fazla oyun incelemeleri yazılarımız için tıklayınız. 

this war of mine steam satış fiyatı
this war of mine steam satış fiyatı

This War of Mine Künye : 

Mukmir Puan : 10/7

Çıkış Tarihi : 14 Kasım 2014

Geliştirici : 11 Bit Studios

Yayıncı : 11 Bit Studios

Tür : Hayatta kalma, savaş, atmosferik, shelter, strateji

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.