Yaptığım Oyunu Steam Üzerinden Nasıl Satabilirim - Mukmir

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yaptığım Oyunu Steam Üzerinden Nasıl Satabilirim

 Herkese iyi günler değerli okurlar bu yazımızda yapmış olduğunuz oyunları Steam platformu üzerinden nasıl satabilirsiniz, nasıl pazarlayabilirsiniz ve nasıl daha büyük oyuncu topluluklarına ulaşabilirsiniz gibi sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Hoş geldiniz çok değerli bağımsız oyun geliştiricileri hemen başlayalım. Daha fazla Steam Haberleri yazılarımız için tıklayabilirsiniz

Steam Works Hesabı Açın :

Yaptığınız oyunları Steam üzerinden satmak ve oyuncular ile paylaşmak istiyorsanız öncelikle bir Steam Works hesabına ihtiyacınız var. Steam Works; bağımsız oyun geliştiricileri ve yayıncılarına sunduğu bir araçtır BURAYA tıklayarak Steam Works sayfasına gidip yeni bir hesap açabilirsiniz. Steam Works hesabı açmak için bir banka hesabı ve vergi bilgilerine ihtiyacınız var bireysel olarak vergi numarası almak için interaktif vergi dairesi üzerinden hızlı bir başvuru yapıp alabilirsiniz. Bu konuyla ilgili sorun yaşarsanız yorumlara yazabilirsiniz yardımcı olurum. 

steamworks
steamworks

Oyunlarınız İçin Steam Üzerinde Mağaza Sayfası Açın : 

Steam Works hesabı açtıktan sonra kendinize bir oyun mağaza sayfası oluşturmanız gerekiyor. Bu sayfa sizin hem geliştirici sayfanız hem de ürünlerinizi sergilediğiniz vitrininiz olacak. Kullanıcılar oyunlarınızda yayıncı ve geliştirici bağlantılarından tıkladıklarında doğrudan bu sayfaya yönlendirilecekler o yüzden bu sayfada güzel bir karşılama yapmanız önemli olacaktır. Oyunlarınızdaki dikkat çekici fotoğraf ve videolar hatta oynanış içerikleri ile ilgili trailer ve ön gösterimleri burada yapabilirsiniz. Ayrıca oyunlarınız hakkında teknik açıklamalar ve kullanıcıların oyunlarınızı oynamaları için sistem gereksinimlerini de bu alanda belirtebilirsiniz. 

Steam Üzerinde Oyun Yayınlamak : 

Steam works hesabı açtık ve oyunlarımız için dikkat çekici bir mağaza sayfası oluşturduk şimdi sırada yaptığımız oyunu yüklemek var. Öncelikle oyununuzun testlerini dikkatlice yapın ve mümkünse farklı sistemlerde oyununuzun testlerini gerçekleştirin. Zira oyunda yaşanacak türlü problemler steam üzerinden çok kötü puanlamalar almanıza neden olacaktır ve Steam kullanıcıları her ne kadar indie ve bağımsız oyun yapımcılarını sevse de eleştiri konusunda oldukça keskin bir topluluk. Bu yüzden oyunu ne kadar kusursuz yaparsanız alacağınız olumlu eleştirilere faydası olacaktır. Her şeyin hazır olduğunu düşünüyorsanız oyun dosyalarınızın final versiyonunu Steamworks paneline yükleyin. Bu sürecin devamında oyununuz yayınlanmadan önce Steam onayı gerekiyor. Oyununuz yayınlanmadan önce steam tarafından incelenecek ve bu inceleme doğrultusunda Steam'in kalite standartlarına uygun olup olmadığı kontrol edilecek. İnceleme süreci tamamlandıktan sonra oyununuz yayınlanmaya hazır hale gelecek ve belirlediğiniz tarih aralığında oyununuz steam üzerinde yayınlanacak. 

Yaptığım Oyunu Nasıl Pazarlayıp Satabilirim : 

İşte geldik en civcivli kısma. Bir oyunu ne kadar iyi yaparsanız yapın onu kullanıcıların indirmesini sağlamak, hatta satın almaya teşvik etmek ciddi bir iştir. Şanslı olduğunuz bir nokta var ki oyun topluluğu yöneticileri ve yayıncılar genel olarak bağımsız yapımcıları desteklemekte. Örneğin ben de bağımsız oyun yapan kişilerin yaptıkları oyunları indirip ücretsiz tanıtımlarını yapıp oyunculara gösteriyorum. Eğer yaptığınız oyunu denememi, inceleme yazısı yazmamı ve yayında oynamamı isterseniz mukmirevo@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Bunun gibi yayıncılarla irtibata geçebilir ve oyun topluluklarında yaptığınız oyunu ücretsiz bir şekilde tanıtımını yapabilirsiniz. Devamındaysa ücretli çalışmalara girişebilirsiniz. Sosyal medya reklamları, ücretli tanıtımlar vs. Bu noktada şunu da belirtmek istiyorum ilk oyunlarınızda kazandığınız parayı mümkünse ya işinize harcayın ya da kendinizi geliştirmek üzere kurs ve eğitimlere harcayın. Evet uzun ama oldukça keyifli bir konunun sonuna geldik. Sektörde her geçen gün pastanın dilimleri incelse de aradan sıyrılan pek çok başarılı bağımsız oyun yapımcısının hikayesini okumak ve dinlemek keyifli oluyor. Umarım aranızdan başarılı olacak birkaç kişinin başarısında küçük bir faydamız dokunur...

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.