Gaming Mouse Alırken Nelere Dikkat Etmeli - Mukmir

7 Mart 2023 Salı

Gaming Mouse Alırken Nelere Dikkat Etmeli

 Herkese merhabalar çok değerli Mukmir blogu okuyucuları. Bu gün özellikle FPS oyuncuları için önemli olan ve doğrudan oyun kalitesini etkileyen bir ekipman olan gaming mouse'u hakkında yazı hazırladık umarım hoşunuza gider ve işinize yarar. Normal mouseların aksine gaming mouselar için bir takım farklı özellik ve değerlere ihtiyacınız olduğunu unutmayın! Gelin hep birlikte iyi bir oyuncu mouse nasıl olmalı inceleyelim. 

Gaming Mouse Oyun Performanslarında Etkilidir : 

Gaming mouselar normal kullanımların aksine farklı sensör özelliklerine ve DPI değerlerine sahip oldukları için oyun performansında etkilidir. Özellikle profesyonel FPS oyuncuları için üretilen mouselar piyasada çok yüksek rakamlara müşteri bulabildiği gibi, piyasada uygun fiyata performans ürünleri de mevcuttur. Ancak size hemen şu şu marka demeden önce yani balık vermeden önce balık tutmayı öğretelim ki iyi bir oyuncu mouse'unu bir bakışta tanıyın :) Şimdi iyi bir oyuncu mouse ile fps oyunlarında bir adım öne geçebileceğinizi öğrendiğinize göre gelin bakalım bu mouselar nasıl olmalı ve hangi özelliklerine bakılarak tercih edilmeli. 

Oyuncu Mouse
Oyuncu Mouse

Gaming Mouse Sensör Özellikleri Nasıl Olmalı? : 

İyi bir gaming mouse almak istiyorsanız sensör özelliklerine dikkat etmelisiniz. Özellikle FPS oyunları için kullanacağınız gaming mouselar sensör hassasiyeti iyi olan mouselar sayesinde ani refleks dönüşleri ve elinizin titremesinden kaynaklı atış sektirmelerinizi minimuma indirebilirsiniz. Bu yüzden sensör özelliklerine dikkat etmenizde fayda var. 

Gaming Mouse DPI Kaç Olmalı? : 

Gaming mouse alırken DPI değerleri de oldukça önemlidir. Bu değerler pek çok farklı marka mouse için farklı olsa da en az 3000 DPI oyunlar için yeterli olabilir diyebiliriz. Düşük DPI mouseların en kötü yanı ise bu mouselara alışma zorluğudur. Ayrıca FPS oyunlarında oynayışınızı olumsuz etkileyebilir. 

Gaming Mouse Ergonomik Tasarım Nasıl Olmalı? : 

Bu konu aslında en fazla göz ardı edilen bir konu olsa da iyi bir gaming mouse kişinin el boyutlarına ve kullandığı alana göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden en iyi mouse elinize en güzel oturan mouse olacaktır. Piyasada 3 4 ışık ve rgb eklenen her mouse oyuncu mouse'u olmadığı için şekli ejderhaya benzeyen ya da ne bileyim arabaya benzeyen saçma salak şeyler de gaming mouse değildir. Saatlerce avcunuzun içinde olacak mouse tasarımı eliniz ile rahat kullanılabilir; macro tuşları olması gerektiği yerde, avcunuza oturan ve kullanırken sizi zorlamayacak ölçülerde olmalı. 

Gaming Mouse
Gaming Mouse

Gaming Mouse Marka ve Model Önerileri : 

Evet bu kadar şeyden bahsetmişken tabi ki markalara ve bazı modellere değinmeden olmaz. Razer gaming mouseları özellikler Viper serisi piyasada şuan fiyatı ve performansıyla oldukça kullanışlı diyebiliriz. Asus markası ise Razer'a göre nispeten daha uygun fiyatlı mouselar üretmekte ve performansları da fena değil. Asus ROG serisi yalnız kablosuz mouselarını pek tavsiye etmiyorum. Bununla birlikte logitech G300 serisi de çok başarılı mouse olmasa da kronik sorunları çok olan bir seri ancak destek direk dönüş yapıp yeni bir mouse hediye ediyor bu bile başlı başına bir tercih sebebi olabilir. 

Evet sizler için elimizden geldiğince Gaming Mouse Alırken Nelere Dikkat Etmeli diye anlatmaya çalıştık. Umarım bu yazımız sizlere yardımcı olmuştur. Daha fazla Oyuncu Mouse yazılarımız için tıklayabilirsiniz. 


0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.