Oyuncu Kulaklığı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli - Mukmir

4 Kasım 2022 Cuma

Oyuncu Kulaklığı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

 Herkese iyi günler çok değerli Mukmir blogu okuyucuları. Bu gün sizler için iyi bir oyuncu kulaklığı seçerken nelere dikkat etmeniz gerek ve oyuncu kulaklığı tercih ederken hangi özelliklerine dikkat etmeniz gerek bunları anlatmaya çalışacağım. Öncelikle hangi tarz oyunları sevdiğinizi öğrenerek başlayalım. FPS türünde oyunları seviyor ve oynuyorsanız kulaklık sizin için hayati önem taşıyor. Moba, Mmorpg ve düğer türlerde oyunlar oynuyorsanız, kulaklığınızı çok uzun süre kullanacaksınız sesi iyi alan ve ileten, uzun süre kullanımda kafanızı ve kulaklarınızı yormayacak bir kulaklık ihtiyacınız var diyebiliriz genel olarak. Gelin hep birlikte iyi bir oyuncu kulaklığı nasıl olur? Alt başlıklarla inceleyelim. 

Oyuncu Kulaklığı Uzun Süre Kullanıma Uygun Olmalı : 

razer oyuncu kulaklığı
razer oyuncu kulaklığı
Evet klişe bir alt başlık ile başladım kabul ediyorum ama hangi oyunu oynadığınızın bir önemi yok eğer kulaklık kafanızda uzunca bir süre duracaksa, kafanızı ve kulaklarınızı rahatsız etmemeli. Oyuncuların uzun süre kulaklık kullanımında en çok rahatsız olduğu şeyler; kulaklıklarda ki pedlerin kulaklarını terletmesi, kulaklığın ağırlığından başının ağrıması ve kulaklık ergonomik bir dizaynda olmaması. Şimdi en basit olandan başlayalım kulaklıklarda kullanılan ped; deri ve naylon gibi malzemeden yapılmışsa bilin ki o kulaklar cayır cayır yanacak. Tercihiniz pamuklu ve yumuşak dokusu olan kulaklık pedleri olsun. Özellikle tercih edeceğiniz kulaklık pedleri değiştirilebilirse suyundan da koy tadında lezzetli olacaktır. Kulaklığın bir diğer önemli noktası ağırlığı ve ergonomik tasarlanmış olması. Tercih edeceğiniz kulaklıkta ek ayar yapabileceğiniz mekanizmalar olması her zaman bir artıdır. Kulaklığın boyutunu değiştirme, yorulduğunuzda çıkartıp boynunuza asabilme aparatı, hoparlör kısımlarının sağa ve sola hareket ettirilebiliyor olması hayat kurtaran detaylar. Bu fiziksel detaylara dikkat ederek kulaklık tercih ettiğinizde; kulaklık kullanım sürenizi arttırabilir ve bu süreyi işkenceye dönüştürmekten keyifli bir aktiviteye çevirebilirsiniz. 

steelseries oyuncu kulaklığı
steelseries oyuncu kulaklığı
Oyuncu Kulaklığı Mikrofonu Önemli : 

Bir çok profesyonel oyuncu ve yayıncı condenser mikrofon kullanmayı tercih etse de başıma geldi ani bir durum ya da arıza için kulaklık mikrofonu derdinizi giderebilir. Bu sebepten ötürü tercih edeceğiniz oyuncu kulaklığında mikrofonun kalitesini de göz ardı etmeyin! Tabi burada ses kartınızda önemli bir etmen ancak kulaklığınızın mikrofonu ne kadar iyi ise kullanımı o kadar iyi olacaktır. 

Oyuncu Kulaklığı Alırken Bütçe Önemli : 

Oyuncu kulaklığı tercih ederken Türkiye şartlarında aslında birinci etmen bu oluyor ama buna ekstra değinmek istedim. Sebebiyse piyasada oyuncu kulaklığı adı altında satılan çakma ürünlerin ses kalitesi ve ses seviyesi yerlerde olduğu için ışıklı mışıklı kesin bu oyuncu kulaklığıdır diye aldanıp sakın satın almayın. Özellikle tasarımları ve renkleriyle sizi tavlayacak olan bu çakma ürünler hiç bir işinize yaramayacak ve uzun süre kullanımda sizi perişan edecektir. Piyasada satılan çakma oyuncu kulaklığı fiyatına orjinal ve kaliteli kulaklıklar bulmanız mümkün. Özellikle Logitech bu konuda başı çekiyor diyebilirim. Uygun fiyatlı ve işlevsel oyuncu kulaklık modelleri mevcut. 2 Logitech oyuncu kulaklığı eskitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki çok uzun ömürlü olmuyor ürünleri ama performansı fena değil ve fiyatları piyasa şartlarında biraz daha makul. 

Oyuncu Kulaklığı 7.1 Ses Teknolojisi (Tercih Edilebilir) : 

Piyasada satılan bazı oyuncu kulaklıklarında 7.1 ses teknolojisi ile üretilmiştir vs. ibarelerini görmüşsünüzdür. Şart mı? Değil, tercih edilirse iyi olur mu? Özellikle FPS oyuncularının işine yarayabilir. 7.1 kulaklık adını, sahip olduğu ses teknolojisinden alıyor ve Surround kulaklık olarak da geçmektedir. Bu kulaklıkların avantajı en ufak ses infolarını bile rahatlıkla alabiliyorken, sesin geldiği yer tespitini yapmanızı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Benim tavsiyem fps oyuncusu değilseniz ve oyunlarda ses kasmak gibi ihtiyaçlarınız yoksa sizin için olsa da olur olmasa da olur diyorum ve tercihi sizlere bırakıyorum :) 

Mukmir Hangi Oyuncu Kulaklığını Kullanıyor? : 

Oyuncu kulaklığı seçerken nelere dikkat etmeli
Mukmir
Efenim ben şuan Steelseries Arctis 9 Wiriless kulaklığını kullanıyorum. Oldukça memnunum bu kulaklıktan ve bunun öncesinde de Arctis 7 Wiriless kullanıyordum. Ses kalitesi ve mikrofonu oldukça iyi olan bu kulaklık uzun süre kullanımda beni çok rahatsız etmiyor. Özellikle 8-10 saat arası yayın yaptığım zamanlarda dış dünya ile tamamen bağımı kesen pedleri yaz günlerinde kulaklarımı fazla terletmiyor ve beni rahatsız etmiyor. Sponsorlu tanıtım değil korkmayın :) Sadece kendi kullandığım kulaklığı anlatmak istedim belki sorabilirsiniz diye. Türkiye şartlarında şuan fiyatını yazabilirdim ama her geçen gün değiştiği için ben satın aldığım fiyatı 2500 TL diye yazayım şuan ki durumuna göre siz bakarak bütçenize uygunsa alabilir ya da daha farklı kulaklıklar inceleyebilirsiniz. 

Evet elimden geldiğince sizlere oyuncu kulaklığı seçerken nelere dikkat etmelisiniz ve iyi bir oyuncu kulaklığı nasıl olmalı detaylarından bahsetmeye çalıştım. Umarım bu yazı hoşunuza gider ve işinize yarar. Daha fazla oyuncu ekipmanları ile ilgili yazılarım için blogumuzu takip etmeyi unutmayın ! 




0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.