Call of Duty Serisi Kronolojik Sıralaması - Mukmir

12 Mayıs 2024 Pazar

Call of Duty Serisi Kronolojik Sıralaması

 Herkese iyi günler değerli okurlar bu gün neredeyse her erkeğin en az bir defa oynadığı Call of Duty oyun serisinin çıkış tarihlerine göre kronolojik sıralamasını sizler için derliyoruz umarım yazımız hoşunuza gider. Gelin hep birlikte savaş atmosferiyle bizi gerçek dünyadan koparan Call of Duty kronolojik sıralamasını inceleyelim. 

Serinin ilk Oyunu Call of Duty (2003) : 

Serinin ilk oyunu 2. Dünya savaşını konu almakta ve Normandiya Çıkartmasından başlayarak farklı cephelerde olan savaşları anlatan bir hikaye örgüsüne sahip. Özellikle Call of Duty ilk oyununda dönemin şartlarına göre oldukça iyi bir yapım sunulmuştu ve oyuncu topluluğu ilk defa savaşı hikaye ve gerçekçilik olarak ele alan bir oyunla karşılaşmıştı. 

Call of Duty 2 (2005) : 

Serinin ikinci oyunuyla Call of Duty oyun severlerin karşısına oldukça iyi bir oyunla çıkmıştı ve ilk oyuna nazaran daha detaylı bir oynanış ve hikayeye sahipti. Call of Duty 2 hikaye olarak yine 2. Dünya savaşını anlatıyordu ve çeşitli cephelerde geçen bir olay örgüsüne sahipti. Rusya, Kuzey Afrika ve Normandiya gibi önemli bölgelerde savaş görevleri bulunmakta.

Call of Duty 3 (2006) : 

Serinin üçüncü oyununda hikaye yine ikinci dünya savaşını anlatsa da bu kez savaşın sonlarının anlatıldığı ve oynanışlar arasında çok güzel sinematiklere yer verildiği epik bir oyunla karşımıza çıkan oyunda. Normandiya Çıkarmasından sonra Fransa'nın kurtarılmasını işler ve gerçekten efsane sahnelere yer verilmiştir. Şunu çok net belirtebilirim ki Call of Duty serisinin en çok sevdiğim bölümü bu diyebilirim. 

Call of Duty World at War (2008) : 

2. Dünya Savaşının Pasifik Cephesinde ve Doğu Cephesinde geçen çarpıcı bir hikayeyi ele alan World at War bölümünde oldukça sert bir oynanışla oyuncu etkilenmeye çalışılmıştır. Hikaye anlatımı biraz sade kalsa da oynama mekaniği ile oyuncu savaşın atmosferine çekilmeyi başarılmıştır. Ayrıca Call of Duty serisinde ilk defa zombi modu bu bölümde denenmiş ve Nazi Zombies modu bu bölümde oyuncuya sunulmuştur.

Call of Duty Black Ops (2010) : 

Oyunun hikayesi black ops ile birlikte savaşın hikayesinden daha çok karakterlerin hikayesine odaklanmaya bu bölümde başlamıştır. Soğuk savaş döneminde geçen bir hikayenin anlatıldığı black ops ile ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki gizli operasyonların anlatıldığı bir oyun oyunculara sunulmuştur.

Call of Duty : Modern Warfare Serisi (2011) : 

Black Ops sonrası Call of Duty devam serisi olarak Modern Warfare ile karşımıza çıkmıştı ve artık oyunda savaşın daha modern silahların daha teknolojik olmasıyla daha bir sevmeye başlamıştık seriyi. Modern dönemde geçen bu hikayede; terörle mücadele, uluslararası çatışmalar ve nükleer tehditler gibi daha çok günümüz problemlerinin anlatıldığı bir hikaye serisi oyuncuyla buluşmuştu. Modern Warfare 1 , 2 ve 3 olarak üç ana bölümden oluşur. Bölümler arasında hikaye takibi vardır ve baştan oynamanızı öneririm. 

Call of Duty Black Ops Serisi (2010-2018) : 

Bu seri ile oyun mekaniği birazda olsa değişmiş savaş atmosferi ve hikaye anlatımı daha fazla karakterlere odaklanmaya başlamıştır. Soğuk Savaş döneminde geçen hikayede Black Ops, Black Ops II ve Black Ops III olarak üç ana oyundan oluşmaktadır. 

Call of Duty Advanced Warfare (2014) :

Call of duty serisinde ilk yakın geleceğin anlatıldığı bölüm Advanced Warfare ile özel askeri şirketlerin ne kadar güçlendiği, ileri teknolojileri ve askeri özel kuvvetler anlatılmaktadır. Artık hikaye savaşlardan kopmuş ve yakın gelecekteki taktikal saldırıların anlatıldığı bir ortama bürünmüştür. 

Call of Duty Infinite Warfare (2016) : 

Advanced Warfare bölümü ile iyice savaş atmosferinden kopan Call of Duty Infinite Warfare ile tamamen serilerden bağımsız bölümler gelmeye başlamıştır. Uzayda geçen bir hikayenin anlatıldığı oyunda insanlar ve uzaylılar arasındaki çatışmaları konu almaktadır. 

Call of Duty WWII (2017) :

Bu işler uzayla falan olmaz dedikten sonra Call of Duty yeniden 2. dünya savaşına dönerek muhteşem bir yapımla karşımıza çıktı. Call of Duty serisinde açık ara 2. dünya savaşının en güzel anlatıldığı bölüm olan Call of Duty WWII Avrupa ve Pasifik cephelerindeki önemli savaşlarını yeniden anlatmaktadır. Hangi serisini oynadınız ya da hiç oynadınız mı bilmiyorum ama ölmeden bu oyunu oynamanız gerek diye düşünüyorum :) 

Call of Duty Black Ops 4 (2018) : 

Call of Duty Black Ops serisine bir müddet ara verdikten sonra Black Ops 4 ile tekrar oyuncu karşısına çıkmıştı. Bu oyunda, geleneksel tek kişilik kampanya modu olmayan bir dinamiğe sahip ve çok oyunculu deneyime odaklanmıştı. 

Call of Duty Modern Warfare 2019 : 

Black Ops 4 oyuncu tarafından seride geri dönülme olarak beğenilince Call of Duty Modern Warfare serisine 2019 yılında geri dönmüştü. Tıpkı serinin geçmiş oyunlarındaki gibi modern dönemde terör olayları, gizli operasyonlar ve gerçekçi savaş senaryoları bulunmaktadır. 

Call of Duty Black Ops Cold War (2020) :

Black Ops 4 ardından tekrar Black ops serisine dönüldü ve bu kez oyuncu karşısına Black Ops Cold War bölümü sunuldu. Soğuk savaş dönemini konu alan serinin bu oyununda ABD ve sovyetler birliği arasındaki gerilimler, çatışmalar, gizli operasyonlar ve casusluk hikayelerinin anlatıldığı bir oyun sunuldu. 

Call of Duty Serisi Kronolojik Sıralaması
Call of Duty Serisi Kronolojik Sıralaması


0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.