Steam FPS Performans Arttıran Kodlar - Mukmir

16 Mayıs 2024 Perşembe

Steam FPS Performans Arttıran Kodlar

 Herkese iyi günler değerli okurlar bu yazımızda Steam platformu üzerinden oyun oynayan ve arka planda indirmeler, güncellemeler ve bir takım çalışan arka plan uygulamalarının performansınızı düşürmesine son vereceğiz. Bu yazıda yer alan kodlar steam oyunlarında fps arttırmanızı sağlayabilir. Daha fazla Steam Haberleri yazılarımız için tıklayabilirsiniz.

Steam FPS Performans Arttıracak Kodlar ve Açıklamaları : 

Kodlar parantez içerisinde belirtilmiştir. Kodları girmek için Steam oyun kütüphanenize gelin ve kodları hangi oyunda girmek istiyorsanız oyuna sağ tıklayın. ''Özellikler'' seçeneğini seçin ve Genel ayarlarda bulunan ''Başlatma Seçenekleri bölümünde bulunan alana aşağıda verdiğimiz kodlardan istediğinizi ekleyin. Aşağıdaki resimde nasıl yapabileceğinizi gösterdim. Birden çok kod girmek için kodlar arasında bir satır boşluk bırakmanız yeterlidir.
steam fps ve performans arttırma kodları
steam fps ve performans arttırma kodları

(-Freq) : Bu kod monitrünüzün yenileme hızıyla ilgilidir. Örneğin 144 hz bir monitörünüz varsa -freq 144 yazabilirsiniz.
(-Novid) : Bu kod seçtiğini oyunda varsa açılışta trailer gibi video veya cinematicleri geçmenizi sağlar ve tıkladığınızda direk oyun açılır.
(-Nojoy) Oyunlarda bulunan joystick desteklerini ve inputlarını kaldırıyor fps arttırmanız için işinize yarayacaktır.
(-High) Bu kod her tüm bilgisayarlar daha doğrusu işlemciler için fps artışı sağlamasa da kullanım amacı bilgisayarınızda girdiğiniz oyunun daha yüksek bir şekilde çalıştırılması emrini veriyor. Özetle oynadığınız oyunda işlem önceliği yapmış oluyorsunuz. 
(-Threads) Bu kodu kullanmak için işlemcinizin kaç çekirdek olduğunu öğrenin ve kaç çekirdek işlemciniz varsa örneğin 16 çekirdek bir işlemciniz var (-threads 16) şeklinde girebilirsiniz.
(+cl_forcepreload 1) Oyun dosyalarının öncelikli hızlı bir şekilde yüklenmesi için bu kodu kullanabilirsiniz.
(+mat_queue_mode 2) : Bu kod ile işlemcinizin çekirdeklerini daha fazla kullanmasını sağlayan bir kod.

Kodlar steam community üzerinden paylaşım yapan ''Canmertinyo'' isimli üye tarafından paylaşılmış ve tarafımca derlenip paylaşılmıştır. Kendisine paylaşımından ötürü teşekkür ederiz. Ayrıca daha fazla işinize yarayacak ek bilgi de kendisi tarafından paylaşılmıştır BURADAN tıklayarak ilgili konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.