Oyun İncelemesi : Layers of Fear - Mukmir

22 Mart 2023 Çarşamba

Oyun İncelemesi : Layers of Fear

 Herkese iyi günler değerli okurlar. Yine güzel bir oyun incelemesi ile karşınızdayız ve bu gün korkuyu iliklerinize kadar hissettirecek fakat bir süre sonra hikayesi ile sizi içine çekip hapsedecek Layers of Fear ile karşınızdayız. Layers of Fear bu güne kadar hikaye tabanlı korku oyunları arasında en beğendiğim hikayeye sahip oyun oldu diyebilirim. 
Layers of Fear Oyun İncelemesi
Layers of Fear Oyun İncelemesi

Layers of Fear Hikayesi : 

Oyunun temel hikayesi bir ressamın tamamlamaya çalıştığı başyapıtı konu alıyor. Malikanede geçen hikaye siz ilerledikçe odaların ve bölümlerin değişmesiyle ilerliyor ve ilerleyip aldığınız her save ile ressam başyapıtı biraz daha tamamlıyor. Resmi bitirmek için ilerlediğiniz bu evde eşyalarda bulunan notlar ve küçük detaylar ilerlemenizi kolaylaştırırken bulmacaları bulmanıza da yardımcı olabiliyor. Bu arada hikaye ilerledikçe başrol karakterimizin ailesi ile problemleri olduğunu ve bu sebepten dolayı çok fazla alkol aldığını, psikolojisinin bozulduğunu da öğrenmeye başlıyoruz. Kötüye giden olaylarla birlikte karakterimizin resim yeteneği de bozulmaya başlamış ve bu da kendisini derinden etkilemeye başlamıştır... Hikaye ile ilgili çok fazla detaya girip spoiler vermek istemiyorum çünkü gerçekten oyunun hikayesi korkmanıza rağmen öğrenmek için sizi içine çekiyor bu daha hikayenin anlatılışını çok daha lezzetli bir hale getiriyor. 

Layers of Fear Oynanış : 

Oyun basit bir oynanışa sahip ve klavyeden WASD tuşları ile oynayabileceğiniz nesnelerle etkileşime geçebileceğiniz bir gameplaye sahip. Atlama animasyonu yok ve tehlikelerden depar atarak ya da saklanarak kaçabiliyorsunuz. Merak etmeyin klasik korku oyunları gibi sürekli sizi öldürmeye çalışan hayaletlerin aksine ara sahnelerde ve oyun içerisinde jumpscare ile sizi korkutmayı amaçlamışlar. Zaten dediğim gibi bir süre oynadıktan sonra korkularınızı yeniyor ve hikayenin içinde süzülmeye başlıyorsunuz. Valla anlatırken canım çekti acaba yayında tekrar oynasak mı hikayeyi tazelemiş oluruz hem :) 

Layers of Fear Fiyatı : 

Güncel steam satış fiyatı 31 TL ancak oyun sık sık indirimlere giriyor acele etmezseniz istek listenize atın ve herhangi özel bir günde daha uygun bir fiyata satın alın. Ayrıca Layers of Fear 2 de steam üzerinden satılıyor ancak inceleme ve yorumları okuduğumda pek beğenilmediğini gördüm bu yüzden ben 2. Oyunu oynamaya gerek görmedim dilerseniz siz alıp oynayabilirsiniz. Buna ek olarak oyunun Haziran 2023'de çıkması planlanan yeni bir hikayesi de mevcut. İstek listemde hazır bir şekilde bekliyorum çünkü paylaşımlar muhteşem görünüyor steam üzerinden göz atabilirsiniz. 

Layers of Fear Steam Satış Fiyatı
Layers of Fear Steam Satış Fiyatı

Layers of Fear Künye : 

Mukmir Puan : 10/8

Çıkış Tarihi : 16 Şubat 2016

Geliştirici : Bloober Team SA

Yayıncı : Bloober Team SA

Tür : Korku, Psikolojik Korku, Gerilim, Atmosfer, Hikaye Tabanlı

Daha fazla Oyun İncelemeleri yazılarımız için tıklayabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar dilerim.

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.