Oyun İncelemesi : İnside - Mukmir

20 Mart 2023 Pazartesi

Oyun İncelemesi : İnside

 Herkese iyi günler değerli okurlar. Oyun incelemesi yazı serimizde bu gün 2D bulmaca ve platfrom oyunlarının ilk örneklerinden olan İnside incelemesini yapacağız ve Inside hikayesi ve Inside oynanışı hakkında sizlere fikir vermeye çalışacağız. 

Inside Hikayesi Nedir : 

Oyunun temel hikayesi terk edilmiş ve yalnız bir çocuğun karanlık ve kötü bir projede hayatta kalmaya çalışmasını konu alıyor. Oyunda tek başınızasınız ve ilerlemek için haritalar üzerinde yer alan bulmacaları çözmeye çalışıyorsunuz ve bununla birlikte anlam veremediğiniz bir şekilde sürekli sizi öldürmeye çalışan düşmanlardan kaçmaya ve saklanmaya çalışıyorsunuz. Özellikle oyunun final bölümü canlı yayında beni bir hayli şaşırtmıştı. Ayrıca hikayeyi daha net anlamanız için oyunu
sakince oynamanızı ve ilerlenmeye odaklanmaktansa her ilerlediğiniz bölümde detayları dikkatlice kontrol etmenizi öneririm çünkü oyun günümüz sistemlerine sıkça göndermeler yapmakta. 

Inside Oyun İncelemesi
Inside Oyun İncelemesi

Inside Nasıl Oynanır ve Nereden Satın Alabilirsiniz : 

Inside oynamak için profesyonel oyuncu yeteneklerine ihtiyacınız yok klavyenizdeki yön tuşları ve WASD tuşlarını kullanarak oynuyorsunuz ki zaten oyun oldukça basit. Bununla birlikte space ile zıpla shift ile tut gibi kombinasyonları da değiştirmeniz mümkün. Ancak oyunun oynamak bu kadar basit olsa da bazı bölümlerdeki bulmacalar sizi çileden çıkartabilir ve defalarca ölmenize sebep olabilir. Özellikle oyunu birileriyle oynamanızı öneririm hem güzel sohbet konusu olabilirken hem de sizin gözden kaçırdığınız küçük detayları arkadaşınız görebilir. Ben canlı yayında oynadığım için chat ile birlikte hem güzel sohbet eşliğinde hem de yer yer benim saçmalıklarım yüzünden bol eğlenceli bir şekilde oyunu yaklaşık 3 saatte tamamlayabildik. Şimdi gelelim Inside oyununu nereden satın alabilirsiniz. Inside Steam üzerinde satılmakta ve oyunun güncel fiyatı şuan %90 indirimle 13 TL steam dolar kuru güncellemesi ile bu fiyatta olan oyun maalesef artık %90 indirimle eski fiyatına anca yaklaşabilmiş. Tavsiyem 13 TL'yi hak eden bir oyundur düşünmeden satın alabilirsiniz. Ayrıca oyunu oynamak için çok iyi bir bilgisayar sahibi olmanıza da gerek yok.

Inside Steam Satış Fiyatı
Inside Steam Satış Fiyatı

Inside Künye : 

Mukmir Puan : 10/8

Çıkış Tarihi : 7 Temmuz 2016

Geliştirici : Playdead

Yayıncı : Playdead

Türk : 2D, Hikaye Tabanlı, Bulmaca, Platform, Bağımsız

Daha fazla oyun incelemeleri yazılarımız için tıklayabilirsiniz. 

0 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.