Bilgisayar Oyunları Çocukların Gelişimini Olumlu Etkiliyor - Mukmir

31 Ekim 2022 Pazartesi

Bilgisayar Oyunları Çocukların Gelişimini Olumlu Etkiliyor

 Herkese merhaba çok değerli Mukmir blogu okuyucuları. Umarım güzel bir gün geçiriyorsunuzdur, bu gün bilgisayar oyunlarının çocukların gelişimine olumlu yönde katkısından bahsetmek istiyorum sizlere. Özellikle günümüzde bile öcü gibi gösterilen; aman işte efendim çoluğunuzu çocuğunuzu koruyun, sakın oyun oynatmayın, telefonunu, bilgisayarını elinden alın diyen kenarımın uzmanlarına rağmen bu konuyu sizlere kendimden örnekler vererek anlatacağım. 

Bilgisayar Oyunları Artık Büyük Bir Sektör ve İş Olanakları Barındırıyor! :

e-spor
Evet oyun sektörü uzun bir zamandır büyüyen gelişen ve daima yeni yüzlere ve çalışanlara ihtiyaç duyan bir sektör. Neden çocuğunuzun belki de gelecekte çok başarılı olacağı bir sektörden elini eteğini çekmek için zorluyorsunuz ki? Gelecekte de ''bu benim kaderim'' diyen dayı gibi pişman yaşamasını mı istiyorsunuz? :) Şaka bir yana kendimden örnekler vererek anlatacağım demiştim. Şuan okuduğum bölümle zerre alakası olmayan ama yaparken çok mutlu olduğum ve en önemlisi kendi işimin patronu olduğum bir işe sahibim. Gelirim mi? Amannn diyorum :) ne okuduğum bölümle başarabilirdim bunu ne de beyin cerrahı olarak diyeyim de tırnaklarınıza hakim olun. Şaka be dostum o kadar da değil tabi ki ama mutlu bir hayat geçirebileceğim kadar kazanıyorum. Oyun sektörüne girdiğim günden bu yana gördüğüm fırsatlar ise gerçekten çok fazla. Hal böyle olunca siz yetişkinlere ve ebeveynlere vereceğim ilk önemli tavsiye bu olacak.

Oyun Oynayan Çocuklar Takım Çalışmalarında Daha Başarılı : 

bilgisayar oyunları
Bilgisayar oyunları; çözülmesi gereken sorunlardan, zorluklardan, farklı ütopyalardan, yeri geldiğinde tek başına asla başarılamayacak problemlerle dolu ve siz çocuğunuzu bundan mahrum bırakıyorsunuz. Kızmayın bana boşuna tabi ki dışarıda bir hayat var ama siz onun dalabileceği yepyeni dünyalarda geliştireceği hayal gücünü, problem çözmek için kullanacağı farklı denemeleri ve en önemlisi yeri geldiğinde bir bölümü geçmek için egosunu kırması gerektiği gerçeğini elinden alıyorsunuz. Size bazı oyunlardan örnek vermem gerekirse; bazen oyunlarda elde ettiğin güç, kazandığın tecrübe, yatırdığın para yetmez! Bazen sağlam bir ekip, sağlam bir takım oyunuyla geçiverir o en zor denilen bölümleri ve bu takımda herkesin bir rolü bir görevi vardır ha sizin oğlan bu takımda ense yapan, insanları haraslayan (sinirlendiren, uyuzluk yapan) bir tipse ya bu huylarını törpüleyecek ya da o oyundan vazgeçecek. Uzun lafın kısası oyun oynasınlar efenim zaten dışarıda, okulda saklambaç oynayan çocuk mu kaldı? Bırakın bari biraz burada sosyalleşsin çocuklar. 

Bilgisayar Oyunları Hayal Gücünü Geliştiriyor : 

İşte geldik benim en sevdiğim kısma; bence bilgisayar oyunlarının en güzel yanı bu diyebilirim. Çünkü oyunlar; kullandıkları müzikler olsun, grafikler olsun, kendine has karakterler olsun tamamen bambaşka bir dünya ve sizi içine çekiyor. Burada şöyle bir durumda var eğer bir oyunu çözmek ve başarılı olmak istiyorsanız onun dünyasına adapte olmalı ve o dünyayı çözmüş olmanız gerekir. Sen daha bu dünyaya adapte olamamışken çocuğun paralel evrenlerde laktozsuz sütün dibine vuruyor bile olabilir. Peki hayal gücü gelişmiş bir çocuk sıradan çinko karbon bir çocuğa göre nasıl avantajlıdır diye soracak olursan da sana şunları söyleyebilirim. İnsan hayal kurduğu sürece yaşayabilen ve gelişebilen bir varlık bu sebepten ötürü hayal gücü ne kadar gelişmişse; o kadar üretken, o kadar başarılı ve o kadar problem çözen bir kişilik olabilir. 

Konuyu şöyle bir toplayacak olursak; bilgisayar oyunları aşırıya kaçılmadığı müddetçe çocukların gelişimini olumlu yönde etkiliyor, daha akıllı, çözüm odaklı ve ekip çalışmasına yatkın bireylerin yetişmesine fayda sağlıyor. Siz tabi ki çocuklarınızı gözetiminiz altında tutun; ne oynadığını ve ne oynamadığını bilin, oyun oynarken çocuğunuza köpek çekmeyin çekin bir sandalye oturun yanına beraber güzel keyifli vakit geçirin. Benim en sevdiğim anlar ne yalan söyleyeyim babamın odama geldiğinde monitöre bakıp o an oynadığım oyunda o ney lağn? bu ney lağn? sen mal mısın oğlum? Dediği anlar. Lütfen bir aile olduğunuzu unutmayın ve böyle güzel vakitler geçirmek varken ne kendinize ne de çocuklarınıza hayatı zindan edin. Hadi kalın sağlıcakla...



1 comments:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesinde küfür ve hakaret etmeden yorum yaz.